sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Viata prin ochii ei


                                                          

        Drumul nostru în viaţă este foarte lung şi bineînteles presărat cu multe , multe obstacole , mai ales atunci când vrei să-ţi creezi o carieră de succes . Trebuie să conştientizăm că încă de mici suntem puşi să ne alegem singuri soarta . Defapt eu sunt conştientă de asta , întrebarea este dacă tu eşti , şi când spun tu , mă refer la tine , un licean care habar nu are ce vrea să facă după ce scapă din aceasta cuşcă în care încă este îngrijit bine . De multe ori ne putem înşela , defapt vă puteţi înşela sau chiar aţi făcut-o , pentru că eu pot spune cu mâna pe inimă că am făcut cea mai bună alegere , the best , mai bine de atât pe bune că nu se poate . Deci dacă te înşeli şi o dai în bară cu liceul şi nu îţi place deloc , dar deloc  nicio materie de la profilul pe care , atenţie , singur ţi l-ai ales , măcar poţi sta liniştit pentru că eu sunt bine , deci asta este tot ce contează , acum sper că nu o să devii  gelos că am nimerit-o din prima . Şi ... eu zic că , acum , nu ai de ce să-ţi faci viaţa mai grea decât este deja . Nu o transforma într-un chin , mai bine gândeşte-te de câteva ori  înainte de a lua o decizie , orice fel de decizie . Poate o să pară super sadic sau poate o să te gândeşti că sunt vreun model atipic de masochist , dar eu îţi urez succes şi la cât mai multe realizări în vieţisoara asta scurtă , sper că n-o să ajungi chiar aşa departe pentru că s-ar putea să te trezeşti dimineaţa în chinul cel de toate zilele, în care te scoli obosită după o altă zi de muncă şi speri să îţi ajungă . 8:00 ţrrr … Ai vrea să mai stai în pătuţul tău pufos , sub păturică , la căldurică , dar scumpul tău ceas nu este de acord cu asta . Şi totuşi trebuie neapărat să te dai jos din pat , pentru că dacă nu o faci acum , nu o vei mai face nici în cinci minute , nici în zece , pur şi simplu nu o vei mai face deloc . Aşa că te ridici cât de repede poţi şi glonţ la bucătărie , să-ţi faci cafeluţa fără de care nu ai fi în stare de nimic . Inspiri ,expiri adânc , arunci într-o poşetă cheile de la BMW-ul negru decapotabil , rujul roşu ,roşu aprins pe care, deşi ţi l-ai cumpărat datorită tenului tău perfect , nu l-ai folosit decât o singură dată până acum , dar nu contează , azvârli poşeta pe umărul drept şi pleci , mai mult alergi decât mergi , ceea ce este cel mai indicat din moment ce ar fi trebuit să fi plecată de 20 de minute .
    Eee … şi în sfârşit ajungi la job , unde desigur că ai vrea ca totul să fie perfect , poate în filme , pentru că de data asta ai dat-o în bară rău de tot , pe lângă faptul că şeful îţi face o morala cât casa pentru că ai întarziat , afli de la aşa zisul tău asistent că ai pierdut doi clienţi , săracii de ei , cine nu i-ar înţelege ?se săturaseră şi ei să aştepte o avocată care nu este punctuală niciodată , chiar dacă este singura care a caştigat mereu în faţa instanţei .
    Şi te chinuieşti din răsputeri să devii cea mai bună , să audă toţi de X – cea mai bună avocata din Cutare oraş până când tragi linie-stop-gata-ai clacat-nu mai poţi , pur şi simplu nu mai poţi . Chin , chin şi iar chin şi uite aşa îţi dai seama că defapt jumătate din viaţă ţi-ai petrecut-o încercând din răsputeri să-ţi creezi cea mai de success carieră , să-ţi învingi toţi rivalii , să ajungi pe cea mai înaltă scară social , să-i dai pe toţi afară din calea ta şi ajungi la un moment dat să trăieşti cu deviza “scopul scuză mijloacele”până când dintr-o dată te trezeşti la realitate şi vezi că ai rămas singură . Şi toate pentru ce ? Pentru cariera perfectă , care ,îmi pare rău să te dezamăgesc dar nu există o carieră perfectă cum nu există nici un om perfect , cariera aia despre care ai tu impresia că vorbeşte toată lumea . Chiar vrei sa devii acea femeie căreia îi este de ajuns să privească în ochi un om pentru a-l intimida ? Oare merită să te chinuieşti pentru asta ?

2 comentarii: