marți, 15 februarie 2011

Campania "Respectand pe altul , te respecti pe tine insuti"

   M-am hotarat ca astazi , 15 februarie , sa incep o campanie impotriva violentei atat fizica cat si verbala . Am urmarit multe reactii ale elevilor asupra comportamentelor profesorilor si am realizat ca ei -elevii- sunt primii care judeca profesorii , care ataca atat prin comportament cat si prin vorbe profesorii, ceea ce nu este in regula . Sa nu uitam ca profesorii au o facultate , au o varsta ceea ce nu ne permite sa ne batem joc de spusele lor -chiar daca cate o data mai gresesc -  . Toti oamenii gresesc nu ? Exista oare perfectiune ? 
In primul rand trebuie sa realizam faptul ca nimeni , niciodata nu ar trebui sa fie obraznic sau sa aiba o atitudine batjocoritoare asupra profesorului , chiar si in ciudata faptului ca unii profesori sunt mai indulgenti. Ce sau cine  ne da noua dreptul sa fim rai , sa facem galagie , sa ne credem "smecheri" la orele sustinute de profesori "buni "?  
Raspunsul este : nimeni si nimic . Aceasta atitudine este nepotrivita , reprezentand proasta educatie a copiilor.
    Faptul ca unii profesori sunt indulgenti si buni ii poate ajuta pe elevi sa invete , dar nu pe toti ,  ei putand profita de bunatate . 

    Invatand sa invatam.Drumul cel mai eficient spre invatare este prin cunoaşterea  propriei persoane  , prin cunoasterea capacitatii fiecaruia . Cu totii am trecut prin experienta de a avea la scoala atât note bune, cât si note mai putin bune. Uneori notele nu reflecta munca pe care copiii o depun acasa pentru a invata. Acest fapt se poate datora uneori metodelor ineficiente de invatare sau de predare - deci asta se refera la profesori ? da si ?! profesorul tot profesor este .- 
 Consider ca respectarea profesorilor este primul pas spre civilizatie si spre schimbarea oamenilor statului .Daca vreti ca Romania sa se schimbe , SCHIMBATI-O VOI ! 

Initiatori : Roxana , Bogdan

Daca vreti sa participati la aceasta campanie lasati'mi un mesaj prin care va exprimati dorinta si opinia in legatura cu acest subiect .
Multumesc anticipat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu