duminică, 6 februarie 2011

Culoare

 Rosu . Ce semnifica rosu ? In cele mai multe cazuri pasiune ,dar exista si cazuri in care capteaza atentia interlocutorului . Este specifica tipului activ . Simbolizeaza caldura, foc,entuziasm, dar  si agresiune. 




























 Albastrul . Este o culoare linistitoare , fiind culoarea intelectualului ,dealtfel este si culoare unei iubiri intense .Favorizeaza concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie , in exces conducand chiar la depresie . Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si sentimentelor .
































    
  Negrul.Sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire.Are o vibraţie negativă.
Poate fi utilizată ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori.


























Verde. Este o culoare excelentă pentru realizări financiare.Persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta.Exprima concentrare, siguranta, introspectie.




































   
Portocaliul.Este culoarea care îndemnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii. Totodată, această culoare are un efect stimulator emotiv,dă senzatie de apropiere. Este o culoare sociabilă, mai activă decat galbenul, care lasă impresia de optimism, veselie, însă pe suprafete intinse poate fi iritant.


























 Roz.Este o culoare care ii face pe oameni sa se iubeasca ,fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantica si afectiva culoare. 
Totodata este si culoarea senzualitatii .Ea are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.





















 Galben.  Este culoarea geloziei. Stimulează si intreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare si concentrare,predispune la comunicativitate; dă senzaţia de caldură şi de intimitate. Privită mult timp, da senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă.  

 












Maro.Este culoarea care înfrânge extravaganţa. În unele cazuri, această culoare creează o senzaţie de tensiune. Totodată maroul este culoarea pământului si pădurii. Este solid, de încredere si ajută la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Este culoarea care comunică sinceritate, putere, maturitate.












 Griul.este culoarea specifică bancherilor,        
 finanţiştilor şi celor din domeniul asigurărilor.
 De aceea atunci când mergeţi la bancă 
pentru a contracta un credit(împrumut bancar) 
este indicat să îmbrăcaţi haine de culoare gri
, maro, albastru şi albastru închis.











Photo made by Anni Suvi <3:x.
            http://furtivelungs.deviantart.com

Un comentariu: